oudejaarsloop
Auteur foto

Van hartstilstand naar de Oudejaarsloop (12km)

Het is precies twee jaar geleden dat ik in het ziekenhuis lag nadat ik weggevallen was. Heb je mijn verhaal gemist dan kun je die hier lezen. Een moment om nooit meer te vergeten.

De laatste twee maanden heb ik het hardlopen ontdekt en in een korte tijd heb ik getraind voor de Oudejaarsloop in Kampen. Samen met een maatje heb ik drie keer in de week getraind. Omdat ik het toch wel spannend vind met mijn hartafwijking (Brugada syndroom) en de icd let ik goed op mijn hartslag. De icd registreert vanaf 180bpm dus daar wil ik onder blijven ook al grijpt hij pas in bij de 220bpm.

Het hardlopen werkt zeer verslavend bij mij. Ik merk de laatste twee maanden dat ik veel meer vertrouwen in mijn lichaam heb gekregen. Dat was helemaal weg twee jaar terug en vliegt nu weer omhoog. Ik kan meer dan ik dacht! Ook in lastige tijden loop ik een klein stukje en ik merk dat mijn hoofd dan ook weer leeg is. Heb je stress, ga dan een stukje wandelen of hardlopen! Het werkt echt!

Ik ga nog even nagenieten van deze mooie overwinning. 12km in 1:13uur. Een betere afsluiting van het jaar kon ik niet wensen. Ik hoop op een mooi en sportief 2020 en dat het Brugada syndroom ook dat jaar weg blijft!

Geef een reactie

Meer berichten