Hardlopen met brugada

Van hartstilstand naar de Oudejaarsloop (12km)

Het is precies twee jaar geleden dat ik in het ziekenhuis lag nadat ik weggevallen was. Heb je mijn verhaal gemist dan kun je die hier lezen. Een moment om nooit meer te vergeten.

De laatste twee maanden heb ik het hardlopen ontdekt en in een korte tijd heb ik getraind voor de Oudejaarsloop in Kampen. Samen met een maatje heb ik drie keer in de week getraind. Omdat ik het toch wel spannend vind met mijn hartafwijking (Brugada syndroom) en de icd let ik goed op mijn hartslag. De icd registreert vanaf 180bpm dus daar wil ik onder blijven ook al grijpt hij pas in bij de 220bpm.

Het hardlopen werkt zeer verslavend bij mij. Ik merk de laatste twee maanden dat ik veel meer vertrouwen in mijn lichaam heb gekregen. Dat was helemaal weg twee jaar terug en vliegt nu weer omhoog. Ik kan meer dan ik dacht! Ook in lastige tijden loop ik een klein stukje en ik merk dat mijn hoofd dan ook weer leeg is. Heb je stress, ga dan een stukje wandelen of hardlopen! Het werkt echt!

Ik ga nog even nagenieten van deze mooie overwinning. 12km in 1:13uur. Een betere afsluiting van het jaar kon ik niet wensen. Ik hoop op een mooi en sportief 2020 en dat het Brugada syndroom ook dat jaar weg blijft!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Schrijf een reactie!

Word lid van de Brugada community!
Ontmoet lotgenoten en deel je ervaringen en vragen op de community.

opmerkingen

Er zijn nog geen reacties
Community blog

Webinar Brugada Syndroom

Harteraad organiseert samen met het Erasmus MC een online informatieavond voor mensen met het Brugada syndroom en hun familieleden. Dr. Sing-Chien Yap (cardioloog-elektrofysioloog), dr. Janneke

Lees verder »
Biotronik ICD
Community blog

Webinar ICD en autorijden

In samenwerking met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) organiseert de ICD App op woensdag 14 april om 20:00 uur de webinar” ICD & autorijden”.Tijdens dit webinar (via

Lees verder »