zandenlas

De coronatijd

Hoe ga ik om met het Coronavirus om ons heen? Ik moet toegeven dat ik net zoals vele anderen niet goed weet wat ik moet doen in sommige situaties. Als Brugada patiënt ben je misschien niet vatbaarder voor het virus maar de gevolgen kunnen wel groter zijn. Daar komt ook bij dat ik niet alleen verantwoordelijk ben voor mijzelf maar ook ons gezin en andere mensen om ons heen. Ik houd mij dus aan de adviezen en regels van het RIVM.

Ik blijf zo veel mogelijk thuis en zorg dat ik gezond blijf (dat probeer ik in ieder geval). Ik let hierbij op mijn voeding en blijf doorgaan met hardlopen. Het hardlopen is belangrijk voor mij om lichamelijk en mentaal sterk te blijven. Mocht het Coronavirus mij treffen dan hoop ik dat mijn lichaam sterk genoeg is om er tegen te vechten. Tijdens het hardlopen zorg ik wel dat ik met een grot e boog om mensen heen ga om mijzelf en hun te beschermen. Ik werk ook zoveel mogelijk vanuit huis zodat ik minder contact heb met andere mensen.

Tot nu toe zijn wij nog gezond maar er zijn steeds meer mensen om ons heen die al wel met het virus te maken hebben. Ik wens al deze mensen beterschap en sterkte in deze toch lastige tijd. Hopelijk blijven wij gespaard.

Mijn tip is: blijf gezond door op je voeding te letten, beweeg en haal een frisse neus, houd 1,5m afstand, vermijd contacten die niet nodig zijn en blijf vooral genieten! Lees niet te veel berichten over het Corona virus want je maakt jezelf helemaal gek. Kijk af en toe op de sites met betrouwbare berichten zoals het RIVM, hartpatienten.nl, hartstichting en natuurlijk Brugada.nl (Belangrijke informatie vind je op de nieuwspagina).

Geniet en blijf gezond!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Schrijf een reactie!

Word lid van de Brugada community!
Ontmoet lotgenoten en deel je ervaringen en vragen op de community.

opmerkingen

Er zijn nog geen reacties
Community blog

Webinar Brugada Syndroom

Harteraad organiseert samen met het Erasmus MC een online informatieavond voor mensen met het Brugada syndroom en hun familieleden. Dr. Sing-Chien Yap (cardioloog-elektrofysioloog), dr. Janneke

Lees verder »
Biotronik ICD
Community blog

Webinar ICD en autorijden

In samenwerking met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) organiseert de ICD App op woensdag 14 april om 20:00 uur de webinar” ICD & autorijden”.Tijdens dit webinar (via

Lees verder »