Loslaten

Hyperventilatie?

Het is lang geleden dat ik mij zo naar voelde. Nadat ik was weggevallen en Brugada geconstateerd was voelde ik mij regelmatig naar. Duizelig, licht in mijn hoofd en een afwezig gevoel beschrijven dat het best.

Deze klachten had ik in het begin vaak en langzaam werd dit minder. Ik dacht dat ik er vanaf was maar helaas was het er weer.

Op een terrasje

Ik ben op vakantie op dit moment en we zaten lekker op een terrasje. Ik had een biertje op en ik zei tegen mijn vrouw: dit biertje komt wel aan. Toen begon het. Ik greep naar mijn pols en ik zei: dit is niet goed. Het voelde hetzelfde als 2,5 jaar terug toen ik wegviel. Ik dacht nu gaat het gebeuren.

Mijn vrouw probeerde mij af te leiden maar ik wist wat ze van plan was en dacht dat werkt niet. Mijn hartslag steeg en ik zocht toch afleiding. Het duurde een minuut of 10 totdat ik mij langzaam beter begon te voelen.

Ze zei daarna dat het hyperventilatie was en dat ik erg bleek was. Ik vertrouw hier volledig op aangezien ze een medische achtergrond heeft. Dat stelde mij ook wel gerust op dat moment. Als het gebeurde was ze erbij.

Na een minuut of 25 was ik er weer en ik bestelde een cola en een portie bitterballen. Zo, weer overleefd. De angst was vervelend en door mijn hoofd kwamen de herinneringen terug van het verleden maar ik weet dat het mij ook weer sterker maakt omdat ik weet dat dit gewoon hyperventilatie was en er niks gebeurd is.

Ik hoor deze klachten van meerdere mensen

Herken jij dit ook? Dan hoor ik het graag als reactie op dit bericht of in de community.

Ik ga weer genieten van de vakantie!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Schrijf een reactie!

Word lid van de Brugada community!
Ontmoet lotgenoten en deel je ervaringen en vragen op de community.

opmerkingen

Er zijn nog geen reacties
Community blog

Webinar Brugada Syndroom

Harteraad organiseert samen met het Erasmus MC een online informatieavond voor mensen met het Brugada syndroom en hun familieleden. Dr. Sing-Chien Yap (cardioloog-elektrofysioloog), dr. Janneke

Lees verder »
Biotronik ICD
Community blog

Webinar ICD en autorijden

In samenwerking met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) organiseert de ICD App op woensdag 14 april om 20:00 uur de webinar” ICD & autorijden”.Tijdens dit webinar (via

Lees verder »