Author picture

Een verkoudheidje met koorts

Het was weer zover. Onze zoon (7) werd verkouden en de koorts liep op. Het was inmiddels bijna 1,5 jaar terug dat we met de kinderen naar het ziekenhuis moesten vanwege de koorts. Dat was best lekker;-). Toch was het even spannend in deze coronatijd. Stel nou dat het Corona is? Omdat het zo lang geleden was dat we een ecg hebben laten maken, hebben wij met het ziekenhuis overlegt en werd besloten dat wij geen paracetamol mochten geven. Ze wilden graag een ecg maken met koorts om te kijken of er verandering in zat met voorgaande jaren. De koorts liep niet heel hoog op en er was ook weinig te zien. Hij mocht diezelfde avond weer naar huis. Hij is ook direct op Corona getest en de uitslag was gelukkig negatief.

Onze dochter (4) werd twee dagen later ziek. Ook bij haar was het weer nodig om een ecg te maken. De ecg is bij haar gemaakt met 38.2 en hier was helaas wel een afwijking te zien. Dit betekent dat ze voortaan bij 38 graden koorts al naar het ziekenhuis moet voor een ecg en uit voorzorg. Dit is dus bij een lagere temperatuur dan voorgaande jaren. Zij moest dus wel 2 nachten blijven. Ook zij is negatief getest op Corona.

Natuurlijk gaat zo’n verkoudheid het hele huis door en werden Annelies en ik ook ziek. Het duurde bij ons allemaal zo’n drie dagen. Ik ben zelf niet naar het ziekenhuis gegaan omdat de koorts bij mij niet zo hoog opliep en ik ben in principe veilig met mijn icd. Ik hoop dat we voorlopig geen last meer krijgen van een griepje of verkoudheid met koorts. Ook blijft het Coronavirus hopelijk bij ons vandaan.

Griepprik
Afgelopen week hebben wij allemaal de griepprik gekregen. Vorig jaar hebben wij die voor het eerst gekregen en het is voor het eerst dat de kinderen 1,5 jaar lang geen griep of verkoudheid hebben gehad. Of dit door de griepprik is gekomen is niet zeker te zeggen maar hopelijk zijn we er nu ook weer 1,5 jaar vanaf!

Geef een reactie

Meer berichten