covid 19
Author picture

Actieboek tegen Covid-19 en de volgende pandemieën

vrijdag 11 december 2020, door Hartpatiënten Nederland De bekende arts en schrijver William Cortvriendt schrijft al bijna tien jaar over het belang van leefstijl voor onze gezondheid en levensverwachting. In 2016 schokte hij de medische wereld door in de zes miljoen keer bekeken televisieserie Hoe word ik 100 aan te tonen dat de voordelen van de door hem geadviseerde gezonde leefstijl niet alleen theoretisch zijn. De deelnemers van de televisieserie – die allen leden aan ernstige gevolgen en complicaties van diverse chronische welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten – herstelden binnen vijf maanden en voelden zich weer gezond. De veranderingen in leefstijl zorgden er bovendien voor dat de participanten in hoog tempo overgewicht verloren.

Onlangs schreef William het zeer lezenswaardige ‘Actieboek tegen Covid-19 en de volgende pandemieën’. William voelt het als zijn plicht om de relevante wetenschap over leefstijl en de corona pandemie in een toegankelijk boekje op te schrijven en dit voor iedereen gratis ter beschikking te stellen. Het is bedoeld om betere beslissingen te kunnen nemen met betrekking tot onze gezondheid.

We beseffen ons steeds meer dat de ernst van de Corona pandemie sterk samenhangt met onze leefstijl. Kortweg gezegd, onze leefstijl bepaalt hoe goed onze weerstand is en die bepaalt in sterke mate of we ziek worden door het Covid-19 virus en of we snel en volledig herstellen, of juist niet en we mogelijk zelfs overlijden. William Cortvriendt voelt het als zijn plicht om de relevante wetenschap over leefstijl en de corona pandemie in een toegankelijk boekje op te schrijven en dit voor iedereen gratis ter beschikking te stellen.

William Cortvriendt: als je een medisch probleem ondervindt, is het altijd raadzaam om je arts te consulteren. De auteur is niet aansprakelijk voor het opvolgen van enig advies dat in dit boek gegeven wordt. Klik hier om het boek te downloaden.

Bron: Hartpatiënten.nl

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

Genetica

Informatie Klinisch Genetica

In mei 2023 zijn we door de Klinisch Genetica van het Amsterdam UMC benaderd om te inventariseren met welke vragen Brugada patiënten en naasten zitten.

Zwaar

Een heftig jaar achter de rug

Een update na een heftig jaar.  2023 is een jaar dat ik snel wil vergeten. Helaas is er een einde gekomen aan ons huwelijk waardoor