Author picture

Mijn vaccinaties

Update 03-07-2021 (lees onderaan voor mijn laatste bericht)

Het is wat later dan verwacht maar ik ben vanmiddag gevaccineerd! Normaal ben ik niet zenuwachtig voor een prik maar toch ben ik op een of andere manier toch een beetje gespannen. Dat komt misschien omdat we er zo lang op hebben gewacht, de wisselende verhalen over het vaccin, de verwachtingen of …. Hoe dan ook ben ik blij dat ik hem heb gekregen.

Een uur voor het vaccin ben ik gestart met 1000mg paracetamol zoals geadviseerd wordt bij Brugada patiënten. Dit om de koorts te onderdrukken die als bij werkingen kan opkomen. Ik ben op de fiets gestapt en halverwege bedacht ik mij dat ik geen mondkapje mee had. Ik draaide mij om en voelde toch nog een oud kapje in mijn jaszak. Toch maar weer door want ik wilde niet te laat komen.

Op de vaccinatie plaats aangekomen stond ik een paar minuten in de wachtrij waarna mijn gegevens werden gecontroleerd. Dit ging vrij snel en ik werd in een wachtkamer geplaatst. Na een minuut of 4 mocht ik naar binnen. Nogmaals werden alle gegevens gecontroleerd en ik kreeg de prik. Hier voelde ik echt helemaal niks van. Na de prik mocht ik doorlopen naar de ruimte met allemaal wachtkamers waar ook EHBO’ers zaten. Hier moest je 15 minuten wachten zonder mondkapje. Dit was dus een mooie gelegenheid om dit bericht te schrijven.

Tot nu toe viel het dus allemaal mee. Het was goed geregeld door de GGD, de prik viel mij mee en ik kon snel weer naar huis. Nu is het afwachten of ik nog last krijg van bijwerkingen en hopen dat ik beschermd word door het vaccin. Ik heb het vaccin van Pfizer gekregen dus 28 juni ga ik voor de tweede.

Update 04-06-2021

Inmiddels ben ik ruim een week verder en ik had beloofd om nog een bericht te plaatsen na een weekje. Ik maak er geen nieuw bericht van omdat ik niet zoveel te melden heb. Ik ben netjes gestart met paracetamol op de dag van de vaccinatie en heb dat drie dagen volgehouden. Ik heb echt geen bijwerkingen gehad. Ik had alleen 2 dagen wat spierpijn in mijn arm. Dus gelukkig geen koorts, vermoeidheid, snotterig of andere klachten! 28 juni krijg ik de tweede dus dan hoop ik dat weer net zo goed gaat!
 
 
 
ggd kampen

Update 03-07-2021

Maandag 28 juni heb ik mijn tweede prik gekregen. Ik kan het net als de vorige keer erg kort houden. Ik hoor gelukkig bij de mensen die alleen een zere arm hadden. In de middag heb ik de prik gekregen en ‘s avonds begon de spierpijn in mijn arm. Dit heeft ongeveer 2 dagen geduurd. Ik moet er wel bij zeggen dat ik helemaal vergeten wat om paracetamol in te nemen voor en tijdens de prik. Ik dacht hier pas aan de dag erna. Omdat ik geen koortsklachten had en mij helemaal fit voelde heb ik dit ook niet meer gedaan. Toch adviseer ik iedereen die nog moet dit wel te doen! Het is niet voor niks dat dit geadviseerd wordt bij Brugada patiënten en elk lichaam reageert anders op het vaccin. Mijn tip dus: vergeet niet te starten met paracetamol!

Hoe was jullie ervaring met het vaccin?

Geef een reactie

Meer berichten