camping de paal
Auteur foto

Koorts tijdens de vakantie ;-(

Dinsdag 27-07-2021

Dit bericht vul ik aan als er meer bekend is. Op deze manier lees je ook wat bij ons het protocol is bij koorts.

Het was gelukkig nog niet eerder voorgekomen maar ons dochtertje moet nu toch naar het ziekenhuis in de vakantie met koorts. Nou ja, verhoging. Vorige week is ze al naar het ziekenhuis geweest met verhoging en wonderbaarlijk genoeg mocht ze dezelfde dag al naar huis. Er was geen afwijking te zijn bij 38.3 graden. Dit was heel vreemd omdat ze al eerder wat hebben gezien bij 37,5 graden.

Camping De Paal / TIP de Brabantse Kempen

Vandaag werd ze wakker en voelde warm aan. Wij hebben haar temperatuur gemeten en deze was 38 graden. Een half uur later nog steeds en weer een uurtje later 38.1. We hebben toch het ziekenhuis gebeld om te overleggen wat wij moeten doen. Ze zeiden dat de afspraak nog steeds is dat ons dochtertje vanaf 38 graden een ecg laat maken dus het is toch belangrijk om die kant op te komen. De ziekenhuizen hebben onderling contact gehad en ons dochtertje wordt verwacht in het Catarina ziekenhuis in Eindhoven. Ik heb besloten om met ons zoontje op de camping te blijven in Bergeijk en Annelies is met haar naar het ziekenhuis in Eindhoven.

Het gevoel op dit moment is lastig te beschrijven. Het is flink balen dat dit tijdens de vakantie gebeurd (ook al staat de gezondheid en veiligheid voorop) maar het voelt vooral vervelend omdat het in een andere omgeving is. Ik zit nu zonder auto op de camping en Annelies zit hier 30 min vandaan met ons dochtertje. Voor Annelies is het dus zoeken en afwachten hoe dit in Eindhoven gaat en ik zit op een afstand en kan er niet snel naartoe mocht er wat zijn. Gelukkig hebben vrienden al wel aangeboden dat ik altijd hun auto kan pakken. Ons dochtertje zelf baalt er ook erg van. Ze wilde liever op de camping blijven. Hopelijk kan ze snel weer terug!

Ook al gebeurt het regelmatig dat een van de kinderen naar het ziekenhuis moet, het blijft spannend.

Update 15:32

De ecg is gemaakt en het is wachten tot hij beoordeeld is. Annelies merkt dat ook in dit ziekenhuis het Brugada niet heel bekend is maar gelukkig doen ze echt hun best om ons dochtertje te helpen! Het ziekenhuis heeft al wel laten weten dat ze daar niet opgenomen kan worden. Het ligt vol met kinderen met het RS-virus. Ook weer spannend dus waar ze heen moet als ze opgenomen moet worden. We hopen natuurlijk nog steeds op een positieve uitslag!

Update 17:13

Net werd ik gebeld door een arts van Isala Zwolle. Hij kon Annelies niet bereiken dus daarom hij belde mij. Hij vertelde dat hij niks schokkends zag op de ecg van ons dochtertje. Hij begreep ook dat de koorts inmiddels weg was. Het AMC wil normaal graag dat wij dan alsnog 24 uur blijven maar hij gaf aan dat hij echt niks schokkends zag, en omdat de koorts weg was vond hij het niet nodig dat ze opgenomen zou worden. Mochten wij dit wel willen dan zou ze naar Zwolle kunnen komen omdat Eindhoven vol ligt. Wel moeten wij weer contact opnemen als de koorts stijgt of als ze ziek overkomt en uiteraard de komende dagen paracetamol blijven geven.

Nu hopen dat we, en vooral ons dochtertje de vakantie weer kan hervatten!

Geef een reactie

Meer berichten