Auteur foto

Verzekering afgewezen

Inmiddels wonen we al een jaar of 8 in dit fijne huis op een mooi plek in Kampen ;-). Wij zijn van plan om een uitbouw neer te zetten. Verhuizen vinden we echt niet nodig dus vanwege de lage rente zijn wij gaan informeren. De hypotheek hebben we afgesloten toen we nog niet wisten dat ik het Brugada syndroom had. Nu wel, dus hou zou dat gaan dachten we.

De hypotheek afsluiting ging vrij eenvoudig. Uiteraard werd er naar onze gezondheid gevraagd en alle basisdingen zoals inkomen etc. Ondanks het Brugada syndroom was het mogelijk om een extra hypotheek af te sluiten. Toch zat er wat tegen, namelijk een aanvullende verzekering.

Het leek ons goed om een extra verzekering af te sluiten voor het geval een van ons werkloos zou worden. Deze verzekering is niet verplicht voor de hypotheek maar gaf ons wel een fijn gevoel. We zeiden ja en de aanvraag begon.

Ik heb de lijst eerlijk ingevuld en mijn cardioloog op de hoogte gebracht. Hij heeft ook het vragenformulier voor de verzekering ingevuld. Ik heb deze ook gezien en ik had verwacht dat dit wel goed zou komen. Er staat onder andere in:

  • Dat ik het Brugada syndroom heb
  • Geen klachten meer sinds 28-12-2017
  • Geen andere afwijkingen relevant
  • Laatste controle in 2021 en sprake van een stabiele situatie
  • T.a.v. het Brugada syndroom zijn er geen beperkingen met betrekking tot dagelijkse activiteiten of het werk.
  • T.a.v. het dragen van een ICD zijn deze er in principe ook niet, hoewel bepaalde activiteiten (bv werken met bepaalde apparatuur) worden afgeraden i.v.m. de kans op een onterechte ICD shock.

Ik had het idee dat dit niet heel schokkend was, maar blijkbaar zijn ze erg voorzichtig bij Credit life (en waarschijnlijk ook bij andere partijen). Ondanks deze tegenvaller is de hypotheek verder rond en gaat de uitbouw er komen! Ik wilde dit toch even kwijt en ben benieuwd of jij ook een soortgelijk probleem hebt ondervonden. Zo ja dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Meer berichten