Vaccinatie
Author picture

Advies Boostervaccinatie

De boostercampagne is gestart en dat betekent dat mensen zich nu ook gaan afvragen of zij deze boostervaccinatie kunnen nemen.

Bij Brugada patiënten wordt de boostervaccinatie wel geadviseerd. Het protocol hierbij is hetzelfde als bij de gewone vaccinatie. Voor zover bekend is maakt het niet uit van welke fabrikant je de boostervaccinatie krijgt.

In principe krijg je van je huisarts of behandelaar een uitnodiging voor de boostervaccinatie, wanneer je deze zou moeten ontvangen kun je lezen op de site van het RIVM.

Het protocol bij vaccineren

Patiënten met een spontaan op het ECG zichtbaar Brugada syndroom en/of patiënten met een Natriumkanaal (SCN5A) mutatie passend bij het Brugada syndroom, moeten voorzorgen nemen rondom de vaccinatie in de vorm van paracetamol: te starten één uur voor de vaccinatie tot 2-3 dagen (48-72 uur) na de vaccinatie in een dosering van 3 x daags 1000 mg.

Overige patiënten met het Brugada syndroom adviseren we om de temperatuur te controleren en om bij verhoging vanaf 38 graden Celsius te starten met paracetamol (in dezelfde dosering als hierboven geschreven).

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

white plastic wire puzzle with black background

Informatie Klinisch Genetica

Brugada Community is benaderd door de afdeling klinisch Genetica van het UMC Amsterdam en zij willen graag werken aan de onduidelijkheid op het gebied van

feedback

Help mee! Beoordeling UMC Utrecht

Het UMC Utrecht heeft een aanvraag gedaan als expertisecentrum. Wij zijn gevraagd om mee te werken aan deze beoordeling met de ervaring vanuit de patiënten.

ern main logo

Brugada syndrome-GWAS article

Samenvatting van een nieuw onderzoek. Onderstaande samenvatting is door de Brugada Community geschreven. Het originele document kun je downloaden via onderstaande knop. Bron: EARN Guard,