Vaccinatie
Auteur foto

Advies Boostervaccinatie

De boostercampagne is gestart en dat betekent dat mensen zich nu ook gaan afvragen of zij deze boostervaccinatie kunnen nemen.

Bij Brugada patiënten wordt de boostervaccinatie wel geadviseerd. Het protocol hierbij is hetzelfde als bij de gewone vaccinatie. Voor zover bekend is maakt het niet uit van welke fabrikant je de boostervaccinatie krijgt.

In principe krijg je van je huisarts of behandelaar een uitnodiging voor de boostervaccinatie, wanneer je deze zou moeten ontvangen kun je lezen op de site van het RIVM.

Het protocol bij vaccineren

Patiënten met een spontaan op het ECG zichtbaar Brugada syndroom en/of patiënten met een Natriumkanaal (SCN5A) mutatie passend bij het Brugada syndroom, moeten voorzorgen nemen rondom de vaccinatie in de vorm van paracetamol: te starten één uur voor de vaccinatie tot 2-3 dagen (48-72 uur) na de vaccinatie in een dosering van 3 x daags 1000 mg.

Overige patiënten met het Brugada syndroom adviseren we om de temperatuur te controleren en om bij verhoging vanaf 38 graden Celsius te starten met paracetamol (in dezelfde dosering als hierboven geschreven).

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

Conferentiezaal 1

Terugblik symposium en de presentaties

Update 30-05-2024 Presentaties toegevoegd. 25 mei 2024 was het symposium over het Brugadasyndroom. Het was een zeer geslaagde dag met veel waardevolle informatie. De Brugada

feedback

Korte enquête

De Brugada community is nog geen officiële organisatie, maar wij willen deze stap wel gaan zetten. Wij hebben jouw hulp nodig om van de Brugada