Vaccinatie

Advies Boostervaccinatie

De boostercampagne is gestart en dat betekent dat mensen zich nu ook gaan afvragen of zij deze boostervaccinatie kunnen nemen.

Bij Brugada patiënten wordt de boostervaccinatie wel geadviseerd. Het protocol hierbij is hetzelfde als bij de gewone vaccinatie. Voor zover bekend is maakt het niet uit van welke fabrikant je de boostervaccinatie krijgt.

In principe krijg je van je huisarts of behandelaar een uitnodiging voor de boostervaccinatie, wanneer je deze zou moeten ontvangen kun je lezen op de site van het RIVM.

Het protocol bij vaccineren

Patiënten met een spontaan op het ECG zichtbaar Brugada syndroom en/of patiënten met een Natriumkanaal (SCN5A) mutatie passend bij het Brugada syndroom, moeten voorzorgen nemen rondom de vaccinatie in de vorm van paracetamol: te starten één uur voor de vaccinatie tot 2-3 dagen (48-72 uur) na de vaccinatie in een dosering van 3 x daags 1000 mg.

Overige patiënten met het Brugada syndroom adviseren we om de temperatuur te controleren en om bij verhoging vanaf 38 graden Celsius te starten met paracetamol (in dezelfde dosering als hierboven geschreven).

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

community wereldbol

Kom in contact!

De Brugada Community ben ik begonnen om informatie over het Brugada syndroom op een plek te bundelen en om in contact te komen met lotgenoten.

enquete

Samenvatting enquête

De enquête om een expertisecentrum te beoordelen en gelijk ook een beeld te krijgen van onze achterban is afgerond. Dit heeft veel bruikbare informatie opgeleverd,

thermometer

Adviesbrief medicatie en koorts

Uit een enquête is gebleken dat meerdere behandelaren niet goed weten wat ze moeten doen als er een Brugada patiënt met koorts binnenkomt. Dit kan