thermometer
Author picture

Adviesbrief medicatie en koorts

Uit een enquête is gebleken dat meerdere behandelaren niet goed weten wat ze moeten doen als er een Brugada patiënt met koorts binnenkomt. Dit kan vervelend en soms zelfs gevaarlijk zijn voor de patiënt en daarom hebben het Amsterdam UMC en het Cardiologie Centrum AMC een adviesbrief gemaakt voor hun patiënten. Deze brief kun je overhandigen als je bijvoorbeeld met koorts naar een ander ziekenhuis gaat. Dit kan zijn omdat deze in de buurt is of omdat je koorts krijgt tijdens een vakantie. Zorg dus dat je deze brief klaar hebt liggen voor het geval dat jij, je partner of kinderen koorts krijgen.

Het is dus gebleken dat niet alle ziekenhuizen Brugada patiënten hetzelfde behandelen. Word je niet behandeld door het Amsterdam UMC of Cardiologie Centrum AMC, dan is het verstandig om deze brief eerst aan je behandelaar voor te leggen om te vragen of dit ook voor jouw geldt.

De brief is te vinden op de pagina Leefstijl

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

Slogan Brugada community

Samen sterk, samen vooruit

Op 1 februari 2019 is de Brugada community opgericht en dat betekent dat de community al bijna vijf jaar bestaan! In die vijf jaar is

hands formed together with red heart paint

Lotgenotencontact is onmisbaar

De Brugada Community informeert al meer dan 4 jaar patiënten en naasten over het Brugada syndroom. Ook brengen wij lotgenoten met elkaar in contact. Wij

white plastic wire puzzle with black background

Informatie Klinisch Genetica

Brugada Community is benaderd door de afdeling klinisch Genetica van het UMC Amsterdam en zij willen graag werken aan de onduidelijkheid op het gebied van