thermometer
Author picture

Adviesbrief medicatie en koorts

Uit een enquête is gebleken dat meerdere behandelaren niet goed weten wat ze moeten doen als er een Brugada patiënt met koorts binnenkomt. Dit kan vervelend en soms zelfs gevaarlijk zijn voor de patiënt en daarom hebben het Amsterdam UMC en het Cardiologie Centrum AMC een adviesbrief gemaakt voor hun patiënten. Deze brief kun je overhandigen als je bijvoorbeeld met koorts naar een ander ziekenhuis gaat. Dit kan zijn omdat deze in de buurt is of omdat je koorts krijgt tijdens een vakantie. Zorg dus dat je deze brief klaar hebt liggen voor het geval dat jij, je partner of kinderen koorts krijgen.

Het is dus gebleken dat niet alle ziekenhuizen Brugada patiënten hetzelfde behandelen. Word je niet behandeld door het Amsterdam UMC of Cardiologie Centrum AMC, dan is het verstandig om deze brief eerst aan je behandelaar voor te leggen om te vragen of dit ook voor jouw geldt.

De brief is te vinden op de pagina Leefstijl

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

white plastic wire puzzle with black background

Informatie Klinisch Genetica

Brugada Community is benaderd door de afdeling klinisch Genetica van het UMC Amsterdam en zij willen graag werken aan de onduidelijkheid op het gebied van

feedback

Help mee! Beoordeling UMC Utrecht

Het UMC Utrecht heeft een aanvraag gedaan als expertisecentrum. Wij zijn gevraagd om mee te werken aan deze beoordeling met de ervaring vanuit de patiënten.

ern main logo

Brugada syndrome-GWAS article

Samenvatting van een nieuw onderzoek. Onderstaande samenvatting is door de Brugada Community geschreven. Het originele document kun je downloaden via onderstaande knop. Bron: EARN Guard,