thermometer

Adviesbrief medicatie en koorts

Uit een enquête is gebleken dat meerdere behandelaren niet goed weten wat ze moeten doen als er een Brugada patiënt met koorts binnenkomt. Dit kan vervelend en soms zelfs gevaarlijk zijn voor de patiënt en daarom hebben het Amsterdam UMC en het Cardiologie Centrum AMC een adviesbrief gemaakt voor hun patiënten. Deze brief kun je overhandigen als je bijvoorbeeld met koorts naar een ander ziekenhuis gaat. Dit kan zijn omdat deze in de buurt is of omdat je koorts krijgt tijdens een vakantie. Zorg dus dat je deze brief klaar hebt liggen voor het geval dat jij, je partner of kinderen koorts krijgen.

Het is dus gebleken dat niet alle ziekenhuizen Brugada patiënten hetzelfde behandelen. Word je niet behandeld door het Amsterdam UMC of Cardiologie Centrum AMC, dan is het verstandig om deze brief eerst aan je behandelaar voor te leggen om te vragen of dit ook voor jouw geldt.

De brief is te vinden op de pagina Leefstijl

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

community wereldbol

Kom in contact!

De Brugada Community ben ik begonnen om informatie over het Brugada syndroom op een plek te bundelen en om in contact te komen met lotgenoten.

enquete

Samenvatting enquête

De enquête om een expertisecentrum te beoordelen en gelijk ook een beeld te krijgen van onze achterban is afgerond. Dit heeft veel bruikbare informatie opgeleverd,

arts-schrijft

Tussenstand enquête

Even een korte update over de enquête die is uitgezet voor het beoordelen van een Expertisecentrum. De enquête is vaak ingevuld, wel 86 keer op