white plastic wire puzzle with black background
Author picture

Informatie Klinisch Genetica

Brugada Community is benaderd door de afdeling klinisch Genetica van het UMC Amsterdam en zij willen graag werken aan de onduidelijkheid op het gebied van erfelijkheid bij Brugada patiënten. Het Brugada syndroom is een moeilijk ziektebeeld waardoor er onduidelijkheid ontstaat bij patiënten.

Klinische genetica is een specialisme dat onderzoek doet naar en voorlichting geeft over erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen

Denk hierbij aan de richtlijnen en klachten bij dragers en niet dragers, een kinderwens, diagnose, onderzoek, testen bij kinderen en embryo’s, mutaties, of zou je bij je jaarlijkse controle ook een klinisch geneticus willen spreken, etc.

Graag horen we van jou waar je graag meer informatie over wilt hebben. We willen dit graag in begrijpelijke taal op de website zetten en waar mogelijk de voorlichting tijdens een behandeling of onderzoek verbeteren.

Je kunt jouw vraag, ervaring of opmerking (anoniem) versturen. Let op dat wij de vragen niet direct gaan beantwoorden. We gaan ze bundelen en deze komen uiteindelijk op de website te staan.

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

feedback

Help mee! Beoordeling UMC Utrecht

Het UMC Utrecht heeft een aanvraag gedaan als expertisecentrum. Wij zijn gevraagd om mee te werken aan deze beoordeling met de ervaring vanuit de patiënten.

ern main logo

Brugada syndrome-GWAS article

Samenvatting van een nieuw onderzoek. Onderstaande samenvatting is door de Brugada Community geschreven. Het originele document kun je downloaden via onderstaande knop. Bron: EARN Guard,