hands formed together with red heart paint
Auteur foto

Lotgenotencontact is onmisbaar

De Brugada Community informeert al meer dan 4 jaar patiënten en naasten over het Brugada syndroom. Ook brengen wij lotgenoten met elkaar in contact. Wij zien de vragen van patiënten en naasten toenemen en het behoefte aan contact. Wij vinden het erg fijn om hieraan mee te werken en willen dat nog jaren blijven doen!

Er zijn verschillende redenen denkbaar om lotgenoten op te zoeken:

  • Je wilt informatie
  • Je zoekt emotionele ondersteuning
  • Je zoekt herkenning en erkenning

Lotgenotencontact is vaak ook gewoon leuk. Je ontmoet gelijkgestemden en de bijeenkomsten kunnen heel gezellig en luchtig zijn.

Lotgenotencontact is geen therapie en ook geen behandelprogramma. Wel kan dit een belangrijke rol spelen in jouw leven om jouw vragen, angsten of onzekerheden te verwerken. Heb jij of een naaste te horen gekregen dat je het Brugada syndroom hebt of heb je een vervelende situatie achter de rug? Dan is lotgenotencontact zeker een aanrader. Veel lotgenoten geven aan dat het ze helpt om het slechte bericht of hun ervaring sneller te verwerken. Zo zorgen ze dat de angst niet weer de baas wordt in hun leven en ze snel weer hun leven kunnen oppakken.

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

Conferentiezaal 1

Terugblik symposium en de presentaties

Update 30-05-2024 Presentaties toegevoegd. 25 mei 2024 was het symposium over het Brugadasyndroom. Het was een zeer geslaagde dag met veel waardevolle informatie. De Brugada

feedback

Korte enquête

De Brugada community is nog geen officiële organisatie, maar wij willen deze stap wel gaan zetten. Wij hebben jouw hulp nodig om van de Brugada