hands formed together with red heart paint
Author picture

Lotgenotencontact is onmisbaar

De Brugada Community informeert al meer dan 4 jaar patiënten en naasten over het Brugada syndroom. Ook brengen wij lotgenoten met elkaar in contact. Wij zien de vragen van patiënten en naasten toenemen en het behoefte aan contact. Wij vinden het erg fijn om hieraan mee te werken en willen dat nog jaren blijven doen!

Er zijn verschillende redenen denkbaar om lotgenoten op te zoeken:

  • Je wilt informatie
  • Je zoekt emotionele ondersteuning
  • Je zoekt herkenning en erkenning

Lotgenotencontact is vaak ook gewoon leuk. Je ontmoet gelijkgestemden en de bijeenkomsten kunnen heel gezellig en luchtig zijn.

Lotgenotencontact is geen therapie en ook geen behandelprogramma. Wel kan dit een belangrijke rol spelen in jouw leven om jouw vragen, angsten of onzekerheden te verwerken. Heb jij of een naaste te horen gekregen dat je het Brugada syndroom hebt of heb je een vervelende situatie achter de rug? Dan is lotgenotencontact zeker een aanrader. Veel lotgenoten geven aan dat het ze helpt om het slechte bericht of hun ervaring sneller te verwerken. Zo zorgen ze dat de angst niet weer de baas wordt in hun leven en ze snel weer hun leven kunnen oppakken.

Deel dit bericht:

Lees ook deze artikelen

Genetica

Informatie Klinisch Genetica

In mei 2023 zijn we door de Klinisch Genetica van het Amsterdam UMC benaderd om te inventariseren met welke vragen Brugada patiënten en naasten zitten.

Zwaar

Een heftig jaar achter de rug

Een update na een heftig jaar.  2023 is een jaar dat ik snel wil vergeten. Helaas is er een einde gekomen aan ons huwelijk waardoor