Zwaar
Auteur foto

Een heftig jaar achter de rug

Een update na een heftig jaar. 

2023 is een jaar dat ik snel wil vergeten. Helaas is er een einde gekomen aan ons huwelijk waardoor ik last had en heb van stres en spanningen. Doordat ik niet wist of dit invloed zou hebben op Brugada groeide bij mij wel de vraag:”Wat gaat deze stress met mijn lichaam doen? En wat als ik wegval en ik ben alleen thuis?”. Gelukkig is dit laatste niet gebeurd en gaat het momenteel weer de goede kant op.

Ik deel dit persoonlijke stukje omdat ik de Brugada Community door deze situatie even op een laag pitje heb gezet. Het plan was om afgelopen jaar al een online meeting te organiseren, maar dit was niet haalbaar. Gelukkig zijn de voorbereidingen al begonnen om dit in 2024 alsnog te doen! Lees hier meer over op de nieuwspagina.

December-perikelen.

Helemaal geen last van het Brugada syndroom heb ook weer niet gehad. Begin december heb ik twee weken met koorts gelopen. Met paracetamol en ibuprofen de koorts onder controle, maar zonder medicatie steeg het gelijk richting de 39 graden. Ik ben hiervoor dan ook 2 nachten ter observatie opgenomen in Isala Zwolle. De opname ging prima en het personeel was op de hoogte van mijn protocol. Helaas begon de cardioloog maandags dat hij het niet nodig vond om mij op te nemen, omdat ik volgens hem veilig ben met mijn ICD. Deze discussie heb ik al vaker gevoerd en daar word ik wel moe van. De reden dat ik alsnog opgenomen moet worden is om te voorkomen dat ik in een z.g.n. storm terechtkom. (De ICD grijpt in en door de koorts val je weer weg en dat herhaalt zich een paar keer).

Komend jaar
Ik hoop weer wat meer tijd en energie in de Brugada Community te kunnen steken komend jaar en kijk ik uit naar jullie input! Reageer gerust met vragen, tips of opmerkingen in de Facebook groep of via het contactformulier.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Diana

  Fijn dat je er weer bent en hoop dat jullie gauw beter worden!

  1. Denise

   Beterschap voor Manuel! Gelukkig ben je er weer door!

 2. Janneke

  Onbegrijpelijk dat er in de medische wereld niet eenduidig wordt gehandeld, als men op de hoogte is van het protocol.
  Wens je een positief, gezond en gelukkig 2024 toe!

Geef een reactie

Meer berichten