Psychosociale ondersteuning

Psychosociale ondersteuning

Mensen die erachter komen dat ze een erfelijke aandoening hebben, schrikken hier vaak van. Soms heeft men al klachten, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Ondertussen kan het hebben van een erfelijke aandoening of het dragen van een mutatie hiervoor wel gevolgen hebben bij het afsluiten van bepaalde verzekeringen. 

Aan de poliklinieken Cardiogenetica (in universitaire medische centra) zijn psychosociaal medewerkers verbonden. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van mensen die vragen hebben over het omgaan en leven met een erfelijke (hart)ziekte. Als u naar één van deze poliklinieken verwezen wordt, kunt u contact met één van hen opnemen om een afspraak te maken. U kunt ook uw arts of genetisch consulent hier om vragen. Als kinderen worden getest, wordt begeleiding door de psychosociaal medewerkers actief aangeboden.

Een community voor lotgenoten en naasten

Naast de hulp van deze medewerkers ben je van harte welkom op onze community. Hier kun je in contact komen met lotgenoten wat vaak een positieve bijdrage levert om jouw gebeurtenis te accepteren of verwerken. Klik hier om in contact te komen met lotgenoten of deel jouw verhaal en help anderen.