Handleiding community

Deze community heeft veel mogelijkheden en dit kan je overvallen. Ook komen er steeds weer wat functies bij of veranderd de opmaak. Ik gebruik voor de community plug-ins van Peepso. Hieronder een korte uitleg van de hoofdonderdelen en voor meer informatie verwijs ik je door naar de documentatie van Peepso. 

 

Kom je er niet uit neem dan contact met mij op via de community of het contactformulier!

Basis begrippen

Als je naar je profiel gaat kun je o.a. onderstaande opties vinden. Je gaat naar je profiel door het profielmenu rechtsboven in het hoofdmenu te gebruiken of links in de sidebar (niet op alle pagina’s)

Rechtsboven zie je een enveloppe (ook weer links in de sidebar). Als je daarop klikt dan zie je jouw privé berichten. Deze berichten worden supersnel verstuurd dus als de ander online is kun je hem ook als chat gebruiken.

Op de activiteiten stroom onder jouw profiel zie je de activiteiten door jou geplaats op de community en berichten aan jou. Dit is dus je eigen tijdlijn.

Op de pagina (Recente)Activiteit in het hoofdmenu of in de linker sidebar onder community zie je de activiteit van alle gebruikers. (als je niet wilt dat jouw berichten hier zichtbaar zijn dan kun je tijdens het maken van een bericht de opties kiezen: alleen voor vrienden of mijzelf).

Onder het kopje voorkeuren kun je je eigen gegevens aanpassen, je wachtwoord, e-mail privacy instellingen en meer.

Eén van de belangrijkste functies, om orde te houden op de community is groepen. Het is belangrijk dat de berichten in de juiste groep komen. Dit maakt het voor andere leden makkelijker om een bericht op een later tijdstip terug te vinden. Een groep fungeert dus ook als naslagwerk. Voordat je berichten in een groep kunt plaatsen moet je wel eerst op aanmelden drukken. (hopelijk kan ik dit in de toekomst uitzetten).

Je kunt ook zelf een groep aanmaken! Kijk eerst of er niet al een groep is die bij jouw onderwerp past. Een andere eis is dat groepen openbaar blijven voor leden. Groepen die op privé worden gezet zullen weer open worden gezet voor leden.

Met groep categorien kun je meerdere groepen met elkaar verbinden. Zo vallen de groepen ICD en AED onder Medische hulpmiddelen. Als je dus naar Medische hulpmiddelen gaat zie je de berichten van beide groepen. (Momenteel worden categorieën allen door de beheerder aangemaakt. Dit kan 48 uur duren, je groep is wel direct te gebruiken. Je mag altijd een verzoek indienen voor een categorie).

Om berichten nog makkelijker terug te vinden kun je hashtags gebruiken. Dit doe je door een # voor jouw onderwerp(en) te zetten. Je kunt er meerdere toevoegen door ze te scheiden met een spatie. Voorbeeld: #onderwerp #belangrijk. De zoekmachine op de website kan leden zo sneller het bericht tonen waarnaar zij op zoek zijn.

Alle berichten die je hier plaatst komen op de Community blog. Zo houden wij samen dit blog up-to-date. (na het plaatsen kun je hem momenteel niet meer bewerken, neem contact op met de beheerder)

Volg vrienden/leden door op te hoogte te blijven van hun activiteit op de community.

Documentatie Peepso plugin

De volgende links sturen je door naar een externe website, dit is een Engelstalige website van de Peepso plugin. Tip: met een vertaler in bijvoorbeeld google Chrome wordt de pagina automatisch vertaald naar het Nederlands.

close

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Op onze nieuwsbrief abonneren