bergen
Auteur foto

De Alpe d’Huez lopen!

Een mooie uitdaging in het vooruitzicht! Elk jaar gaan leerlingen van onze school naar de Alpe d’Huez om geld op te halen voor FFTK (Flevoland fietst tegen kanker). Ook dit jaar gaat er weer een groep fietsend of lopend de berg op. Dit is een steile route die bijna 18km lang is.

Een paar weken terug hoorde ik dat er de mogelijkheid is om een weekend mee te gaan. Dan ga je vrijdag 31 mei na werktijd naar Frankrijk, zaterdags kun je meedoen met het programma, zondags kun je de berg op fietsen of lopen en die maandag rij je weer naar huis. Toen ik dit hoorde werd ik gelijk enthousiast en wilde heel graag mee. Maar toen kwam de twijfel weer. Na mijn hartstilstand ben ik niet meer in het buitenland geweest en dit is wel heel ver van huis. Dat voelde wel weer heel benauwend ook al ben ik ruim 6 jaar verder. Ik wilde wel graag, maar zo ver van huis en alleen die kant op of met een paar collega’s zag ik niet zitten.

Thuis vertelde ik dit aan mijn vriendin en die zei gelijk: “doen!”. En ik twijfelde weer en heb uitgelegd waarom ik dit niet zie zitten. Ze stelde daarna voor om mee te gaan zodat ik niet alleen 10uur in de auto hoef te zitten en er iemand in de buurt is waarop ik kan terugvallen. Ze wilde dan ergens in een hotel te zitten en dan kon ik mijn eigen ding doen. Op dat moment kreeg ik een warm gevoel en ik merkte dat ik het heel fijn zou vinden als er een vertrouwd iemand in de buurt zou zijn die weet waarom ik dit graag wil en tegelijkertijd ook erg spannend vind. Uiteindelijk hebben we besloten om samen de berg op te lopen. Ik had al langere tijd het idee om de Camino (een pelgrimstocht) te lopen om mijn angst te overwinnen en laatste jaren die niet zo lekker liepen te vergeten, maar dat is voor mijn gevoel een te grote stap. We gaan nu samen lopen nu om FFTK te steunen, maar ook om zelf wat te overwinnen, het verleden los te laten en we zien dit als een nieuwe start van een mooie toekomst.

Op het werk heb ik dit overlegd en het was goed tenzij ik een dag zou compenseren in de meivakantie. Dit heb ik er zeker voor over dus het gaat door! De compensatie dag heb ik inmiddels gedaan, de route heb ik uitgezocht en het appartement is geboekt. 31 mei gaan we vertrekken en 2 juni lopen we de Alpe d’Huez op. Maandag 3 juni rijden we weer naar huis. Nu is het rustig de spullen pakken en veel wandelen om een beetje conditie op te bouwen. Ik kijk er erg naar uit, maar vind het ook wel erg spannend. Uiteraard zal ik na deze reis verslag doen op mijn blog.

Natuurlijk hoort er bij zo’n actie een geldinzameling. Het geld wat ik inzamel is natuurlijk voor FFTK. Wil je mij/ons sponsoren dan kan dat via onderstaande link. Alvast bedankt!

Sponsor mij en steun FFTK

Geef een reactie

Meer berichten